Svar!

Svar på frågestunden !
Postat av: ANNA

Vad är dina favoritplagg ?

Hmm. Min garderob är väl inte överfylld, men jeans och converse är alltid uppskattat!

Postat av: Anonym

vad fick du när du fyllde år? av föräldrar/killen?

Jag fick underkläder,pengar,presentkort, locktång, stavmixer,gethårsborstar,cyckelkorg,armband bland annat.


Postat av:

vad använder du för hårprodukter?

Jag använder Shampo och balsam från Tresemme för mycket torrt hår, värmeskydd från toni and guy och absolut repair (hårserum) från Loreal professionnel.

Postat av:

hur gjorde du för att gå ner så mycket i vikt?

Jag ändrade mina kostvanor, men drog ner på godis/chips och åt naturgodis till lördagsgodis tillexempel. Började träna 3-5 ggr i veckan utöver skolan och var jävligt målinriktad. Ska skriva ett längre inlägg om det i den kommande månaden

Postat av:

va har du för relation med dina föräldrar? : ) / vad är din favoriträtt ?

Jag älskar mat! Mina favoriträtter är nog thaimat,fiskgratäng och tacos! Fast en grillad kötta stek säger man ju inte nej till! ;D Jag har en bra relation med min mamma och hennes man/extra pappa, men jag har ingen bra kontakt med min pappa utav förklarliga anledningar men som jag inte vill skriva om på bloggen.

Postat av:

Hur kommer det sig att du flyttade från Vänersborg?

Jag kände att mitt första gymnasieval inte var det jag ville hålla på med och när jag hittade min skola så var det dit jag ville, så efter antagingsprovet och beskedet så kände jag att det var dax att föra mig dit hjärtat ledde mej och satsa på det jag vill.  I vänersborg skulle jag inte kunna utvecklats på det sättet jag gör på min skola och där får man vara sig själv, vilket jag tycker är svårt i Vänersborg.

Postat av:

Hur träffades du och Christer?

Jag skulle ta tåget från göteborg hem till Vänersborg och gick igenom hela tåget tills jag såg värsta puddingen till kille så jag satte mig ner där och satt och tjuvkika i smyg på honom, en vecka senare la han till mig på facebook och 2 dagar efter det började våra 3-4 timmarssamtal varje kväll i 2 veckor som sedan ledde till ett besök hos mig i Lund, vilket ledde till ett förhållande. :) Christer är min bäste vän och den personen som alltid står bakom mig när jag faller., jag har en sån himla tur som har honom.


FRÅGESTUND!

Jag har haft fullt upp sedan min födelsedag av drinkrunda,fest och revy hela dagarna, så jag tycker vi tar oss en frågestund som ni har bett om!

Så varsego att fråga ! PUSS

happy birthday

18 år idag!!!!!


:D

Allt är klar, ballongerna är på plats! och jag är redo för att fylla 18, Jag vet att jag är en tönt som förbereder mig så mycket, men jag är gärna en tönt!

Hur mår ni annars ?


4 timmar kvar

Vänner! det är bara 4 timmar kvar tills jag är officelt vuxen, jag har fullt upp städa rummet och kalasa till de med ballonger serpentiner! Jag har köpt mig födelsedagsfrukost och köpt mig 3 paket, jag är så pepp!!

Fullt upp som sagt, hörs senare!

REVY ! KOM! REVY!KOM!!

REVY: "ATT VARA......EN KLASSIKER?" - Lunds Stadsteater

Sång, komik och bensprattel: en bubblande blandning av oklassiska
tolkningar av klassisk show- och revyrepertoar. Våra elever i årskurs
två spelar sketcher baserade på Galenskaparna, Hasse & Tage, Monty
Python. Genom sång och dans hyllar vi Michael Jackson och Liza
Minnelli. En blandad skål med showkarameller - precis som det ska vara
i en klassisk(?) revy!

Spelas den:
måndagen 30/11 kl.19.00,
tisdagen 1/12 kl.19.00,
onsdagen 2/12 kl.19.00


Pris: 100:-

Biljetter säljs fr o m 21/9 i Teatercaféet

köttlimpan & Cher

En jädra svängig låt, Köttlimpan och Cher på det glada 80talet. " Dead ringer of love"


sova äta skita revy!

Jag går i skolan mellan 8-17 varje dag nu, men intensivt rep hela tiden, jag är redan trötter, men nedrans vad roligt det är, nu är det bara 5 dagar kvar till premiären, men jag lovar, Våran Revy kommer bli grym!!

När jag kom hem från skolan blev det en liten nap, småstädande, pluggning och tvättning, har fortfarande en tvätt i! Om 2 dagar är det min 18årsdag, då kommer Christer hit och vi ska fira tillsammans. Morgonen får jag tyvärr spendera själv, men jag är beredd, jag har köpt ballonger som jag ska hänga upp kvällen innan, köpa mig en födelsedagspresent som ska stå brevid sängen och sen ska jag laga en delikat frukost och sjunga för mig själv! Alltid redo som sagt!!


rush

Revyrep hela veckan, till och med lördag & söndag. Slutspurt nu innan jul kan jag säga !


my birthday party!

Jag bestämde mig redan i somras för att ha ett maskerad/barnkalas släkt kalas och i söndags var det då dax! Det var fiskedamm, och sån mat jag hade på mina barnkalas för 10 år sedan! Här är några av de 250 bilderna som togs!!


Ballerina 1

Jag & Mammsen

Piraten Peder

Hippie Felicia

Koss Christer

Oscar var en ung Michael Jackson

IndianFilippa

Kattmormor och Prästmorfar

Morbror Fredrik var bond

Min Kusin Gustav

Kusin Lova var pippi

Vår fina Dagmamma !









Mimmi Mouse


Bilder från mitt släkt utklädningskalas kommer imorgon, Puss!

helg

Morning! Jag åkte hem igår till Vänersborg och reste hela kvällen, nu är jag hemma i hela helgen och ska fira min födelsedagskalas och vara med min bästa vän och lite annat. Vad ska ni göra i helgen?

klagomål

Godkväll, har inte bloggat så mycket idag, har ett beslut att bestämma innan imorgon, jag känner mig fortfarande velig och osäker, jag har panik, det är jobbigt. Men jag får sova på beslutet..

Annars jag jag meddela att det är 18 dagar sen jag och Christer sågs, förstår ni vad jag saknar honom, galet!!

Kommer ni ihåg att jag blev interjuvad förra veckan? Idag tog dom bilden, utan förvarning. Så jag traskade till skolan osminkad,fett ruffsigt hår,finnig och mjukiskläder, SER FÖRJÄVLIGT UT. "det är ju bara lokaltidingen" aa tjena, skoj att vara fulaste tjejen nr 1 som visats i ttela. puss på det.


Nedräkning.

Förresten, idag är det bara 7 dagar kvar tills jag blir 18! :D

Mammamiamovie

Grått regnigt och tråkväder, vi får peppa inför dagen med " Lay all your love on me".


oväder

Det är storm, jag skojar inte. Det regnar och blåser så att man trillar med cycklen för att vindarna är så kraftiga. Ännu värre är att jag bor i ett gammalt hus där de inte är så bra fodrat, så mina gardiner fladdrar och jag känner blåsten hur den åker in. Takplattor åker ner och saker krossas, hörde att de var klass 2 på stormradarn. Galet

the prayer

Godmorgon! har mig en liten håla, men jag hade glömt saker hemma så jag fick cyckla hem hämta dem, börjar om 25 min igen med dans, dans och revyrep, efter skolan ska jag och testa våra pippi kostymer i Malmö. Hörs efter det godingar! Puss


motivation

Alla känner väl igen sig att inte orka träna, det är mörkt, kallt och regnigt ute och man sitter hellre hemma framför tv:n och myser med godis och en filt omvirad om sig. Vem tusan vill ut och träna då?

Man tränar  för olika anledningar, jag hatar att träna, jag gör det enbart för att bli fit och hålla mig iform. Och det blir man inte med godis och soffslappning varje dag har jag märkt! Ibland orkar jag verkligen inte men då är mitt knep att tänka framåt i tiden jag tänker till exempel, "jag kommer få en mer vältränad slankare kropp om jag tränar enligt mitt schema (3-4 ggr i veckan förutom skolan) ändra fram tills beach 2010 än om "jag börjar i april och tränar varje dag och har ätit chips hela vinter perioden". Så tänk framåt vänner, ge din kropp tid att hinna formas om och stresa in fram din "drömkropp", våga springa i regn och rusk, jag lovar, förhoppningsvis innfinner inte sig stressen i provhytten i maj månad när du prövar sommarens biknis..

gossip girl

Jag vill tipsa er om en sida där man kan se alla serier innan dom kommit till svergie, där brukar jag kolla på gossipgirl bland annat.

www.ch131.com

sometimes I just wanna cry

Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men idag har varit en riktigt jävla dålig dag om ni ursäktar mitt språk!

m08 - bästa klassen

Min underbara klass m08!


22

Godmorgon! Slänger in ett snabbt inlägg innan skolan,kommer ha fullt upp idag så idag blir det inte lika bra bloggning. Igår var der riktigt många som var inne och kollade på bloggen, fortsätt med det!

Idag går jag mellan 10-15, sen har jag pippidansrep mellan 17-21, så jag uppdaterar där emellan!
Ha en bra dag, Puss!

träning v .47

Sista inlägget för denna söndagen, snart dax för en ny skolvecka.
Detta är sista skolveckan innan våra 2 produktionsveckor mer revyn.

Detta blir min träningsschema för veckan:

6 danslektioner x ca 1 h 30 min
Pippidansrep mellan 17-21 måndag
pippi dansrep 10-12.30 lördag
3 powerwalk/joggingtur ca 40 min
Styrka varje dag.

Inte så mycket träning nu i veckan, det blir lagom och skönt! Hur ser era  träningsscheman ut?

sofi fahrman

en av svergies vackraste kvinnor, sofi Fahrman.

Nästa sommar ska jag också ha baddräkt och stor hatt, tjusigt!

mat ruinerar mig

Mat ruinerar mig, så in i bomben också. Jag kan inte påstå att jag köper dyr mat, jag snålar det mest jag har , men endå är jag stressad varje månad hur i hela friden jag ska få pengarna att räcka till? Ibland känns det som man hellre skippar att äta för att spara pengar. Helgerna är värst, då "måste" man laga 2 mål mat per dag, och man vill ju inte leva på nudlar. Men jag ska väl inte klaga, barnen i afrika har det värre...

rengör dina sminkborstar

De flesta av oss vill ju ha fin hy, och det sitter ju i rengöring som jag för ett tag sedan skrev om, men en annan del är att också rengöra sina sminkborstar, ni anar inte vad mycket bakterir som lurar där i, och efter som jag nästan dagligen sminkar mig så vill jag ju inte att dessa bakterier hoppar upp och sätter sig på min hud, vilket utvecklar finnar och blemmor.

Jag rengör mina penslar 1-2 / månad, vilket är lagom så man inte sliter ut sminkborstarna på förtid.

Hur gör man ?

Ta alla dina penslar, shampoonera dom, skölj med vatten tills vattnet som rinner ur dem är klart, och sedan en pytteliten klick balsam för att de ska bli mjuka och sköna igen, men överdosera inte! Efter det lägger du dom på en handduk så de får rinna av och torka.

Penselhåret kommer upplevas som hård i början men det återkommer efter någon sminkning tills sin vanliga struktur. Jag lovar er, ni kommer bli äcklade när ni ser all skit som rinner ur dom!


new in 15 nov.

Igår köpte jag mig en tjusig body från att. , ska nog inviga den nästa helg då det är party.


Söndags låt !

Vaknade gråtandes, darrande och svettig av den värsta mardröm jag någonsin haft, dålig start på dagen, vi får åtgälda detta med en småkäck låt, Michael Buble - Havnt met you yet.


wishlist


på min önskelista står underkläder på listan, skulle även sitta fint med något att sova i än en gammal söndernött thisrt! Dessa fina kommer från H&M.

just havnt med you yet

Ingen bra fotodag för Petronella Hansson, men här ser ni mer ordentligt hur mitt hår blev, vad tycker ni ?




spotify

HARDROCK
min favorit spellista på spotify!

you give love a bad name

Nu ska jag cyckla ner till stan och möta upp Louise för att gå på tjejmässan och senare kanske en musikal!

Nu har jag ÄNTLIGEN slingat håret, syns det ? ;) min webcam ger inget rättvist ljus, förhoppningsvis får ni en bättre bild senare !" PUSS


trover och trulls

Jag har inte borstat mitt hår ordentligen på snart 2 veckor, mitt hår är som en stor tova, och jag som hatar att borsta håret själv undviker det helst,  jag är inte hår öm i vanliga fall, men nu är det extremt. Väntar tills jag kommer hem så får min mamma eller pojkvän göra det åt mig, hehe..


any way you want is thats the way you need it

God kväll! Jag har varit hemskt effektiv idag, powerwalk, utvecklingsamtal, interjuv med Jehovas vittnen, och sen har jag själv vart på en kort interjuv om min skola, så det kanske kommer i ttela någon gång, vem vet ?

Nu är jag hemma och övat på sångläxor, sista tvätten ligger i och snart ska jag laga mat. Blir samma recept igår, stekt lax med creamfresh röra! Yummie!

hehe

Nu är jag klar med jehovas vittnen, berättar mer om den sen, nu sitter jag & väntar på att bli interjvad om min skola ! Puss

rosengård

Tog min en promenad innan frukosten, nämligen till skolan på utvecklingssamtalet som gick bra, sen hem igen.  Nu sitter jag och kollar på Ullared serien, haha skitroligt att kolla på alla speciella människor.

Ska snart göra mig iordning innan jag ska till Malmö och interjuva Jehovas vittnen med Adina, vi gör ett arbete om dem i religionen. Känner mig lite nervös, för deras lokal ligger granne med rosengård.Men det kommer säkert gå fint!

Resten av dagen vet jag inte, vi är ju lediga så jag ska nog bara slappa idag.

födelsedagspresent

Den 26 november fyller jag 18 år, och jag ska köpa mig en födelsedagspresent, från mig själv. Just nu är jag i stort behov av en större väska för att kunna ha skolböcker i, jag har bara små väskor , så just nu cycklar jag runt med en ful björnborg tygpåse.

Jag gillar denhära, ska man satsa på den eller köra ett säket kort och köpa sig en svart tro ? vad  tycker ni ?

klackiliklack

Äntligen hemma från skolan , känns så hemskt att det är kolsvart när man kommer ut från skolan kl halv 5. Hur som havet, på musikalteatern provade vi kläder till revyn, jag kan lova att det blir massa paljetter, nätstrumpebyxor och hattar! Fick även våra nya karaktärsskor, ett par 8 cm klackskor som vi ska dansa i, inget vidare vackra, men ack så sköna!! så himla mjuka innuti och jättebekväma att gå i!

Ska vila lite en stund, sedan blir det att tvätta en proppfull tvättkorg!


im feeling so  sexy right now, 2 danslektioner och introkat svett !!

onsdagmorgon

God morgon my dear readers!
Sitter i skolan & har haft min första lektion, sång. Nu har jag håla i en timme innan vi har dans (modérn), och senare idag blir det jazzteknik och sen öva på revyn som kommer bli grym. 30 november kl 19 är det premiär, biljetter finns att köpa via mig eller på skolans café.

Eftersom jag dansar rätt mycket idag så blir det nog bara styrka hemma ikväll,tvätta och plugga lite, inte jätteroligt, men det måste ju göras. Vad ska ni göra för spännande idag ?

Kram!

and I say goodnight.

Nu har jag sprungit en halvtimme och ätit kvällsmat, sen blir det en sängen för min del, imorgon kommer ett beutytips och annat. Besök imorgon med andra ord ! Puss & godnatt

ps. min kameraladdare är i vänersborg, dvs ingen ny bilduppdatering på ett tag, rackarns va!

1811

plugget är klart, veckan planerad i kalendern, nu blir det gossipgirl,te och tända ljus.

lila accesoarer.

Tänk va lite färg kan festa till vardagen, här är mina favoriter just nu.

Armband: H&M Clutch och skor från netaporter.

du måste finnas

På våran ensambel ska vi göra 7 st ur Kristina från duvemåla, jag ska bland annat göra en duett med min fina daniella , du måste finnas av Helen sjöholm, en av de finaste låtarna.


guide us with your grace

kyckligen i skolan gjorde alla lite röriga i magen, jag är jätte rörig, inget vidare. Dessutom har jag huvudvärk, och frusen. Det är så kallt här i min lägenhet, ska tändas lite ljus, äta mellis & plugga. Mysigt va ?:)


beacuse of you.

& jag saknar dig mer än någonsin.

besvikelse

Jag blir så ledsen ibland, på människor. Att folk inte värdesätter andras tid och håller va de lovar, och upprepar de om och om igen.

besvikelse.

1554

nu ; pippirep sem; sligning av håret.

Busy woman will be back.


stronger

Idag blev det en 40 minutersrunda 20 powerwalk / 20 jogg, plus styrka på det.  Hade en liten svacka men nu är jag på g igen och känner mig stark och pigg, underbart.


run run run

nu ska jag ut och jogga i mörkret, sen blir det sallad till kvällsmat . hörs sen !

amalia

när min lillebror hugo döptes sjöngs denna låten , fast hugo istället för amalia. visst är den fin?!


drink it

det var några som ville ha tips på hur jag gick/går ner i vikt, och just nu står jag rätt stilla på 64 kg, så därför har jag 1-2 månader jag inte äter godis,chips,kakor,bullar, för att se om det ger resultat, vill ju ner 2 kg till.

Så vad gör jag istället för att proppa i mig en godispåse på lördagskvällen? jo jag tar mig ett mellanstort glas med kall oboy med massa is i, låter knepigt med is i, men det är så förbannat gott. Och på så här sätt botar man sockersuget och får inte i sig lika mycket kalorier/socker som godis!


pälsmössa

Jag har velat köpa en pälsjacka i några år nu, men eftersom jag inte vågar gå runt med en så köpte jag en pälsmössa istället. mottot löd " får jag inte ha en hel bäver på mig så ska jag åtminstone ha en bäverfitta på hövvet" hehe..




that's not my name

Smeknamn är något som nästan alla har, vissa fler än andra, själv har jag berikats med Pettis,Pattis,Petro, men värst av alla är trots allt Nella. Att bli kallad Nella för mig är en förolämpning, finns det något fjantigare ? Det låter som en fet bebis ( det var jag ioförsig) med rosa blöja. Jag ser mig själv som en pojkflicka, (fast jag älskar ju smink/kläder osv, ni fattar ) jag har alltid trivits att umgås med killar, har alltid haft mer killkompisar en tjejkompisar, för killar är inte så kompllicerade som tjejer, jag älskar att kunna säga vad som helst utan att av det kvinnliga könet tycker jag är grov, jag älskar att spela bilspel på xbox och prata massa strunt utan att bli dömd, men jag tror då inte att mina killkompisar skulle kalla mig Nella, haha.. det låter så fel.   Jag är helst Petronella, men Pettis och Petro går bra, men inte nella.

kocken

Idag lagade jag min första paj, den blev jättegod !




pasta carbonara ala Petronella

Tänke slänga upp världens enklaste mat att göra, som är jättegod, Pasta carbonara, i min egna verision.

till en pers behöver du:
4 st pasta knyten
ett halvt paket Bacon
1 matsked lätt cream fresh
3-4 brokoli bitar
en halv vitlöksklyfta
valfri peppar/kryddor

Det är jättegott att blanda i kyckling och thaisås tillsammans med bacona också!
  1. Koka bandpasta som vanlig tills den är klar
  2. stek bacon så dom blir lite krispiga, sänk värmen och pressa ner en halv vitlök och stek in i bacona.
  3. ångkoka brokolin med salt tills de är mjuka
  4. häll av vattnet i pastan och blanda ner bacona, brockolin, creamfresh och kryddor och rör om
  5. Klart!! tar max 20 min !

fredag

Skönt att det är fredag, är redan trött efter 3 skoldagar efter lovet, så det ska bli skönt att vila ut i helgen och göra saker som faller en in. Idag faller det mig in att storhandla, tvätta, laga brokoli/skinkpaj och antagligen få håret slingat av Lisa senare ikväll.  Vad ska ni göra ikväll ?


ss

Hade naturb prov imorses, har pluggat som en tok de 2 senaste dagarna, sovit alldeles för lite och tagit vaccinet som gör min illamående, ont i armen och febrig. Efter skolan så somnade jag så gott i sängen, var en välbehövlig nap kan jag berätta.

Ny månad och mitt kylskåp är jättetomt, mina planer var att åka och storhandla idag, men eftersom det regnar får jag vänta tills imorgon, ska cyckla ner till ica nära och handla bacon och pasta och slänga ihop.

låttips !

hej christer här ! jag och petronella har olika musiksmak så nu ska jag låta er få ett musiktips av mig !




piggie

hallå ! christer här, å så har första snöfallet kommit till kära vänersborg, känns väl lite sådär , jag är faktiskt itne så mkt för snö, det blir så himla mycket kallare plus att det blir slaskigt och fult sen.

kan berätta att min dag har mest bestått av att övningskört en massa plus varit ltie orolig för petronella då hon har tagit vaccinationen idag så med tanke på allt man hört så blir man orolig faktsikt. jag själv funderar på att ta den men undrar hur jag reagerar på den, men med tanke på det man läser i tidnigen om manen som dog i svininfluensan så bör man nog verklgien ta vaccinatione, man vill ju inte ta risken liksom !

ne nu överväger jag verkligen att börja städa mitt rum, ser för j*****t ut om jag får säga det själv. ska nog plugga lite teori till körkortet ! vill oxå bara tilläga att laget i mitt hjärta (förutom wargön) är världens sämsta.

toodles !

yes

fick svininfluensan sprutan idag. har så ont i armen och mår illa..
Imoorgon kör vi fullt ut på bloggen , har fullt upp nu.

rut


Idag fick min mammas bästa väns äldsta dotter Zara, även min vän och hennes man Johan sin första dotter, Rut! Grattis grattis grattis!!

enmusikblogg

Mina fina vänner Anton och Jellis gör en musikblogg som projektarbete, kolla in den på www.enmusikblogg.blogg.se

here they are : ni är så duktiga mina sötnosar !

rackarns

Hej vänner. tillbaka i lund efter ett lov som gick för snabbt. Har fullt upp just nu. ha tålamod ! puss

RSS 2.0