cold window.


Nyårslöften

Varje år har jag något nyårslöften,

iår:
Träna & få kroppen i trim.
Anstränga mig mer i skolan och ge gärnet i alla ämnen.
Umgås mer med nära och kära.
Uppleva mer under 2010!

Har ni några nyårslöften ?

New in 29 dec




Fyndat inne på Veromoda för 100 riksdaler, dock är de blåa mer "blågrått" i verkligheten.

winterday


Thaimat

God dag! Nu har jag haft lite fika gäster här som firade min födelsedag lite i efterskott, så nu är det snart dax för lunch. Jag & Christer ska ta oss en powerwalk i minus 11 in till stan och äta thaimat, min favorit!

Hörs senare! puss!


måndag

Idag kom min interjuv i tidningen, dock skrev dom lite fel . Jag har inte haft helene sjöholm i sång, utan min sånglärare Jack har haft henne (för björn & Benny tipsade henne om honom). Så nu vet alla det ;) Tyvärr hittade jag ingen bild på internett, men jag kanske kan fixa det tills imorgon.

De senaste dagarna har jag vara åkt pulka, varit på Lipz,tränat och umgåtts med min familj. Har ni haft en bra jul ?


pulka

Ikväll har jag.Christer och mina syskon varit ute i 3 timmar i snön och gjorde pulkahopp, sen gick vi in och åt trevlig middag. Imorgon skall vi ut och kriga på mellandagsrean-

julafton





julmorgon

Jag hoppas ni alla haft en fantastisk jul! Min har varit underbar, den bästa genom tiderna. Har fått så mycket fina klappar, elvisp,pengar,biobiljetter,skor,väska,jeans,mjukistofflor & smink bland annat, bilder på allt kommer imorgon!

Nu har vi ätit andra julbordet idag och jag är proppmätt, mina syskon och kusiner  spelar wii fit och massa wii spel vi alla syskon fick som en gemensam present, de vuxna går in på sin andra överfyllda portion mat och jag pustar ut på rummet. Ska kanske ut till Christer och avsluta min julafton där. :) jag har tagit så många kort, här är några, resten kommer imorgon.





merry christmas

GOD JUL ALLA LÄSARE!

Ät så byxorna måste knäppas upp, smaska godis och ha en trevlig julafton med nära och kära!


uppesittarkväll

Ikväll har jag & Christer ätit årets första skinkmacka,julgröt och julgodis framför bingolottos uppesittarkväll, nu blir det Grinchen! Sen blir det sovdax, ska bli jättemysigt att vakna med Christer på julaftons morgon, då ska vi byta paket innan min släkt kommer!

Vi var ju ute och högg ner en gran förut, hur fin som helst, vi vadade i snön mitt i skogen och sågen gick sönder så christer taklade ner granen, det är min man det!
Hoppas ni sover gott ! Puss

dagens fråga

Nathalie om tidningen kommer:
Vilken dag kommer det publiceras?



PETRONELLA SVARAR:
Jag vet inte riktigt, i dagarna sade det, vem vet, kanske kommer på självaste julafton i ttela ?!;D

julfix






rimstugan

Nu sitter jag hemma hos Christer och skriver julrim och väntar på lunch, sen ska vi ut i skogen och hugga gran.

håller på att ladda över bilder också, så vänta er ett bildregn!

tisdag

fullt upp hela dagen! Imorgon blir det kanonuppdatering med bilder från när vi klädde julgranen, gjorde pepparkakshus ! Nu har jag och Christer varit ute i snön som under några timmar har växt med 20 - 30 cm, blev några pulkaåk med ! Mysigt!

Nu väntar duschen och sen sängen! Puss

godnatt


tidningen kommer

om 5 min kommer tidningen hit och interjuvar mig, roligt! :)

sunday morning

God morgon!

Har precis varit ute på en 40 minuters hundpromenad i snö och terräng, efter det blev det lite styrka, skönt att få det gjort för dagen ! Ska snart göra mig i ordning och sen ska jag & christers familj till Torp och kolla på julklappar!

Vad ska ni göra idag ? :)

lördag dag.

 


julavslutning

Igår hade min skola julavslutning, där det slutade med att våra rektorer och lärare kom utdansade och delade ut små godispåsar, min fina skola !



äntligen jullov!

Igår fick jag jullov, och hur underbart är inte det?

Först var det julavslutning med skolan som var riktig mysig och rolig, sen tåg hem till vänersborg med massa packning på ett knökfullt tåg som var ca 1 timme försenat. Men nu är jag hemma i välbehåll och är redo för ett 3 veckors långt lov!

Jag & Christer ska strax ut och powerwalka i det snorkalla vädret, men nedrans va skön start på dagen!

Bilder från julavslutningen kommer under dagen! PUSS

konstigt

Kan någon förklara varför det är ett barn med bäbisröst som sjunger "tomten jag vill ha en riktig jul", "en sån som man har när man är LITEN" .. Killen låter ju inte äldre än 4 iallafall.Känns inte rätt att en liten kille ska bli vuxen på förtid ? ..

so be good for goodness sake

The Antonelli Orchestra – Santa Claus Is Coming To Town

Snart ska ni få hela min julspotify lista, så slipper ni göra en egen. Men låten som jag länkar är grymt bra verison av "santa claus is coming to town"

Lundasnö









photo




Nu ska jag ut i snön och ta ytterligare lite kort!!

Julmusik

Jag ska göra en jul spellista på mitt spotyfi, nu vill jag ha hjälp av er att skriva en jullåt som ni gillar, för just nu har jag hjärnsläpp på jul musik!

så börja kommentera :D

det snöar!

Åh, här nere i lund har det snöat och smält bort på direkten de senaste dagarna, men nu har det lagt sig på marken och på hustaken, hur fint som helst. Jag gick på vägen hem från stan och räckte ut tungan för att kunna fånga snöflingor med tungan, folk måste trott jag var tokig!

Idag hade jag uppsjungning inför klassen och sånglärarna och jag måste ändå säga att jag känner mig glad att de gick så bra som jag tyckte det gick, nu kan jag pusta ut!

Ska nog tina upp efter en powerwalk till stan och tillbaka innan jag går ut i snön och fotar lite om jag orkar!
Puss

2119

Får fortsätta plugga naturkunskap tills jag somnar! Imorgon ska vi ha uppsjugning, så önska mig lycka till! Godnatt!


perfekt vardags frisyr!

Jäkla tjusig frisyr, hur går man till väga? Någon som vet eller tro sig veta?

grinig!

Jag är sur på en av mina lägenhetsvänner, som bufflar in på mitt rum och säger "nu ska vi gå och slänga pappersopor) ska du med ? Då sa jag "nej, jag måste plugga, har prov imorgon" och då svarar han" Det har jag med, men men om du inte vill så, nej du behöver inte, vi går själva" i smådryg ton.

Varför jag blir sur:
1. Jag blir sur för att i dom papperspåsarna som vi samlar kartonger och sånt i slänger jag endast 2 grejer i  månaden medans de andra slänger 3 stora påsar..
2. Om han nu har ett stor tenta imorgon, kan någon förklara varför han sitter och kollar på pangpang filmer så det dallrar i väggarna ?
3. Nu kan jag inte powerwalka in till stan och köpa det jag lade undan tills idag... för då kommer han säkert säga "skulle du inte plugga"...


1606

Nyss hemkommen från skolan, hade en riktigt trevlig dag, först religionsredovisning och sen gemuavslutning. Nu blir plugg i ett par timmar innan jag powerwalkar mig in och köper mig en sak som jag la undan igår.

tyvärr har min träning kommit ikläm nu i december, jag kör ju styrka varje dag, men de sista av "lovehandelsen" går ju bara att få bort genom kondition, så på lördag när jag kommit hem till Vänersborg blir det konditionsträning mer eller mindre varje dag.

Nu ska jag begrava mig i naturkunskap boken!



you make me wanna shout

Jag peppar inför dagen med SHOUT!


make my morning

God Morgon!
Har sjukt skönt schema denna vecka eftersom det är massa nationella och de har jag ju redan gjort! Idag börjar jag tillexempel inte förrens vid 11! Så nu har jag precis duschat och ska sminka mig innan jag sätter mig på cycklen och cycklar ner till skolan och äter min frukost där, lyxar till det med en stor äggmacka för endast 5 riksdaler! Mumma!

Jag har fått hela 5 st kommentarer från igårkväll och imorses, men den som gjorde min morgon var från min fina Morfar! angående den stickade tröjan!

"Men Du - det ser kallt ut om magen!
/morfar"


MORFAR, jag lovar att jag ska ha ett linne eller tröja under, jag ska inte gå och visa magen bar :) jag älskar dig morfar!! & Mormor också såklart!!!

Vi hörs sen dear readers ! Puss!!





stickat

Denna superfina stickade tröjan skulle jag vilja äga, Finns på H&M, får kika in imorgon och kolla om den finns kvar..


stickat

Denna superfina stickade tröjan skulle jag vilja äga, Finns på H&M, får kika in imorgon och kolla om den finns kvar..


Videoinlägg ?!

Om alla mina ca 60 läsare länkar eller tipsar ca 5 av sina kompisar om min blogg så är vi då uppe i 300 unika per dag, och när den dagen kommer lovar jag att lägga upp ett videoinlägg! Vad tyckern i om den iden?

KÖR HÅRT !!!



Silver/Svart/ Jul/nyåraccesoar

Här har vi del 2 på mina jul/nyårsfavoriter, silver,svart och rött är grymt fint tillsammans och gör sig riktigt bra nu i vintertid.

Gillar ni sådana collage med mina personliga favoriter och tips ? Är det något jag skall fortsätta med ? :)



Hit me hard

Godkväll.
Somnade som en stock under mitt täcke efter skolan och vaknade upp att de rann dreggel nedför min mun, mysigt. Är helt seg, har en släng av feber och frossa, sitter med massa kläder plus duntäcke och fryser fortfarande, men men, jag får väl inte låtsas om det och träna och vara i skolan som vanligt  de sista dagarna.

Hur som haver är jag riktigt jäkla hungrig,  men ingen ork att laga mat. Jag är fruktansvärt sugen på Chilicorncarne med gräddfil och tacochips & sallad, problemet är bara att jag inte vet hur man lagar det. Livet stora bekymmer...

Guld&färg Jul/nyåraccesoar

Idag kommer min första del på snygga accesoarer som jag skulle vilja piffa upp min outfit med nu i Jul Och nyår.
Jag börjar med Guldiga/färgglada accesoarer som matchar snyggt tillsammans.


homework

Mjukiskläder, Norah Jones i högtalarna, tända ljus och en kopp te, och naturkunskapsboken väntar!

Sen kommer det lite accesoarinsperation inför julhelgen, check it out!


Luciafestligheter

Kameran lämnades hemma när vi väl gick ut till en bar, jättemysig och rolig kväll!



gårdagens outfit

Såhär såg jag ut igår när vi skulle ha våran lilla Luciautgång.

Leggins-bikbok.Tunika-Veromoda.Skor-dinsko-halsband-Lindex


lussekatt och ett glas mjölk







Fikade i fredags med Sarah & Jennifer på något litet kondetori i 4 timmar, hur mysigt som helst.


Idolfinal

Har fikat med Sarah och  Jennifer i 4 timmar, nu ska jag över till Sarah och laga hemma gjorda köttbullar och kolla på idolfinalen! PUSS

Mästaren på att rimma!

Nu är frukosten i magen och jag är redo för dagen. Ska klä på mig några lager kläder och gå ut och gå i vårat kalla väder.

Förresten, har jag nämt att jag är ledig idag?



Pernillas Jul

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/pernillas_jul?videoId=1.1384511&selId=1.1353937&currPage=0

Jul hos Pernilla Wahlgren, jättemysigt. Det får mig att längta hem till all julkänsla och framför allt till julmat!
Här på mitt rum har jag en adventsstjärna, men den har ingen lampa i sig och jag vet inte hur man monterar upp den. Men om en vecka åker jag hem, och nu ser jag verkligen fram emot jullov!

bloggboost!

Innan vi säger godnatt här på bloggen vill jag tipsa er om en blogg som skrivs av Therese, en tjej jag gick parallelklass med på högstadiet. Therese skriver mycket om catwalkbilder från modevisningar blandat med personliga texter, hemskt trevligt, check it out!



www.taghag.blogg.se

petronella svarar:

Postat av: Jess

Jag tycker du verkligen är så himla fin och har sådan fin hy :D vad gör du för och få den så fin? Hur motverkar du finnar?:)


Petronella svarar:

Tack så jättemycket, jag blir så hemskt glad av såna gulliga kommentarer! Jag har inte alltid haft bra hy utan hade faktiskt lätt acne under högstadiet, som tack och lov har försvunnit med åren och nu får jag en enstaka finne då och då, mest under lingonveckan. Men det  viktigaste för en fin hy är ju rengöringen, vilket jag har skrivit om i bloggen tidigare (http://p91.blogg.se/2009/september/rengoring.html#comment) och så som det står i det inlägget gör jag 2 gånger om dagen. Samtidigt måste man ha produkter anpassade för ens hudtyp, jag har en rengörings lotion från Nivea "young" serien som är anpassad för den lite blandade ungdomshyn och en fuktcream från Lumene för torr/känslig hy som jag är jättenöjd med.

Sen använder jag dagligen min mineralfoundation som låter min hy andas då de flesta flytande täcker över alla porer och kan ge finnar. Så mineralfoundation är ett hett tips!
1-2 per vecka skrubbar jag med en aniktsskrubb i ansiktet från Apoteket för att ta bort döda hudceller och göra huden mjuk och len också, den känns mycket fräshare och renare ut efter man har peelat!

 


träning torsdag

Nu ska jag spatsera ner till stan för att möta upp Jennifer för en powerwalk och sen styrka på det!

Sen tänke jag höra vad ni tyckte om frågestunder ? Ska vi börja med "dagens fråga"?

Mineraleyeshadow

Mycket smink nu här på bloggen, men jag har glömt att visa vad jag köpte på Pure Cosmetic för ett presentkort jag fick.

Jag älskar ju min mineralfoundation och rouge som säljs där, så i huvudsak kommer jag använda den mer än min nya från Makeupstore, som är mer ämnad som fest/fina tillfällen/scensmink. Men hur som haver, så köpte jag mig 2 st mineralögonskuggor.

Den rosa ger otroligt fint skimmer och färg, en perfekt vardagsögonskugga, medans den grönguldiga tar fram ögonlockets naturliga skuggor och skapar mer djup. 135 kr st!


smink/Makeupstore

Här är lite bilder på vad jag köpte på MUS.

Basen: Conceler & Foundation.

Den rosa - rouge
Den "beiga/gula" och den bruna är ögonskuggor



Makeupstore

Igår var jag på en makeupkurs hos Makeupstore, som var skitroligt eftersom jag älskar smink. Jag valde att bli sminkad i en vardagssminkning som funkar till fest med, personligen tycker jag att den är mer fest än vardag.

Efter hon lagt basen tog hon fram 3 st ögonskuggor som jag var hemskt skeptiskt till, men resultatet blev supersnyggt tycker jag.  Tyvärr syns inte sminket lika mycket på bild som "in real life".

Tyvärr tog jag bara 2 bilder, kolla vilken glow man gick av rouget!


Eftersom jag inte köpte en av skuggorna igår (får bli en annan gång) så blev detta mitt första försök att sminka likadant efter hur makeupartisten berättade.


Som sagt, inte lika snyggt, men det duger, övning ger ju färdighet..

Produkterna jag köpte visar jag lite senare! men Va tycker ni? Bra eller dåligt?



run to the hills, run for your life



TRÄNING PÅ G !

Joss stone

Senare kommer bilder på mitt nya smink plus en liten recension om Makeupstore och lite annat, nu får du avjuta en favoritdänga "son of a p reacherman"



1216

Vilken härlig dag, för de visade sig att 2 lektioner var inställda så jag kunde åka hem redan vid halv 12.
Nu hinner jag ju både plugga och tvätta innan min makeuplektion hos makeupstore börjar. Jag har längtat jättemycket att få gå dit och bli sminkad/få sminket så nu är jag riktigt peppad. Visar resultatet och produkterna senare!

En annan rolig sak som har hänt idag var att lokaltidningen i Vänersborg/trollhättan ringde och ville interjuva mig på jullovet, om mitt liv i skåne och min skola. :)


petronella svarar:

Jag fick en fråga för några dagar sedan och jag svarar på den i ett inlägg istället.

LISA : Jag har en fråga till dig.. du är ju ofta med din pojkvän när du är i vänerborg?? och hur tycker du det funkar? Jag bor precis som du i en annan stad där jag går i skolan men med pojkvänner och de bästa kompisarna i min gamla hemstad.. när jag kommer hem på helger så räcker aldrig tiden till! Jag vill vara med min pojkvän fast med kompisar också. Om jag är mycket med en av dem så blir den andra sur för att jag inte är med den lika mycket. hur gör du?

Petronella svarar;
När jag flyttade så visade det ju sig vilka som var ens vänner och det gör att jag tappade kontakten med några personer, så jag har endast några få i Vänersborg och sen har jag mina kompisar i Lund. Men de vänner jag har hemma i Vänersborg är personer som man kan prata med någongång ibland och när man väl ses så har man jätteroligt och det känns som man har umgåtts dagen innan(trots att de kanske var 2 månader senast). Alla mina nära vänner är i ett förhållande och man väljer att vara med sin flick/pojkvän mer än med ens kompisar som det var när man var yngre. Att känna att man behöver välja mellan ens "partner" och kompisar är jättejobbigt tycker jag, för jag är en förhållandestjej så de stinker om det. Mina vänner är öppna personer som min pojkvän lärt känna och nu brukar vi ofta vara allihopa när vi hänger. Och om inte Christer är med så kanske vi ses senare på kvällen och sover tillsammans. Man får ta vara på dom små stunderna som man har och vara glad åt dom, planera in tid när du ska umgås med din pojkvän och när du ska träffa dina kompisar, på så vis blir ju varken din pojkvän eller vänner sura eftersom du har bestämt i förväg. Hoppas du fått lite tips. Puss :)

nytt

Har en lite nytt i gaderoben, här är några av dem.

Silvrig oversize klänning, gör sig bättre på än på bild.

paljettkofta med små axelvaddar.

Födelsedagspresent från Frida, Tunika som också gör sig bättre på än på bild!

grått.

Måndagar är verkligen inte min favoritdag. Speciellt inte när de är gråa och regniga som idag.
Jag sitter och är lite butter för mina rum är stökiga och jag har tvätt att tvätta, men jag är mest butter över att jag har fått en pappjulstjärna att hänga i fönstret av min mor, men jag förstår inte ett jota hur man installerar saken, hur svårt kan det vara ? Tydligen jättesvårt!

Förövrigt har min träning varit liet i skymundan nu under revyveckorna, så nu blir det hårdträning fram till jul! Har ni några träningsfrågor så får ni gärna fråga!

luftslottet som sprängdes !


Nu ska vi på bio,


göteborgsposten

Igår morses kl 9 när jag & Christer satt och väntade på tåget i göteborg, kom gp fram till oss och frågade om vi ville svara på 2 frågor och vara med på bild när jag låtsaspratar i telefon, vilket gjorde att jag började asflabba på kortet. Här ser ni resultatet -
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.264249-mobiler-ger-inte-hjarntumor



4 december

Nu är jag hemma ivänersborg och har sovit ut för första gången på 2 veckor, har sovit i nästan 12 timmar, så skönt! Igår var jag hos tandis,var med Frida och Christer och åt tacos, riktigt gott.

Planerna för dagen är lite träning och ett försök til julklappsshopping. Vi hörs senare!
Puss

Lite bränna på kroppen skulle jag ju inte tacka nej till nu..


partyanimal

Sista föreställningen gick superbra! Nu väntas avslutningsfest! TJOHO!!

2 dec

GOD MORGON!
Börjar om en halvtimme med balettlektion som uppvärmning inför dagen, är ju sista revy dagen, känns konstigt att de man har övat på hela terminen plötsligt är slut. Känner mig krasslig i halsen, men det går nog över under dagen, Hoppas ni får en bra dag! Puss


att sova eller inte sova, det är frågan!

Jag är så uppe i varv efter 2 föreställningar så jag kan inte sova, hemskt nog! Imorgon har vi 2 till föreställningar och sen är tråkigt nog revyn slutspelad, så imorgon får vi ge gärnet för sista gången! Och vid 22 blir det avslutningsfest för revyn med hela dansklassen och musikalklassen ( som gör revyn tillsammans).

På torsdag halv 7 ska jag åka hem till Vänersborg och ha långhelg, mega skönt! SOV GOTT !!

En negativ sak med revy, de tjocka lagerna scensmink som svettas in av scenljuset och danssvettet, vilket leder till finnar, men min hy får uthärda en dag till!!

revy 09!!

Några backstagebilder från våran louge, mer bilder kommer !!













Födelsedag & Drinkrunda

Är i skolan 12 timmar per dag just nu och har fullt upp med föreställningar, därav den dåliga bloggningen! Men här kommer lite bilder från min födelsedag och drinkrundan med Jennifer & hennes syster!









RSS 2.0